Gereformeerde kerk in Woerden en Zegveld

Adresgegevens Kruiskerk, Mesdagplein 4, Woerden / Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8, Woerden
Contactpersoon scriba.gereformeerd@pknwoerden.nl
(Wilja Smit-Hakkenberg, scriba)
Website https://pknwoerden.nl/gereformeerd/
Kenschets van de gemeente

De Gereformeerde Kerk in Woerden en Zegveld is een open, pluriforme gemeente waarin iedereen welkom is: jong en oud, lid en gast, rotsvaste gelovige en twijfelaar. De diensten op zondag vormen het kloppend hart van onze gemeente. Eeuwenoude Psalmen worden afgewisseld met nieuwe liederen, begeleid door het orgel, de vleugel of het combo.
De Gereformeerde Kerk wil als gemeente Gods liefde doorgeven aan elkaar en aan de wereld om zich heen. Dat doet ze op diverse manieren, bijvoorbeeld door (praktische) hulp te geven of door mensen op te zoeken en hen een luisterend oor te bieden. Zo wil de gemeente binnen en buiten de kerkmuren Gods verhaal laten klinken. De gemeenteleden voelen zich onderdeel van de wereld waarin wij leven en van de wereldwijde kerk.

Het hele jaar door organiseert de Gereformeerde Kerk activiteiten voor jong en oud, ook samen met bijvoorbeeld Hervormd Noord+West, de Lutherse Gemeente en pioniersplek Het Baken. Zo stimuleert zij de verbinding tussen de verschillende generaties, met als doel Gods grote verhaal gestalte te geven in hun eigen leven.

terug

Direct naar




 

Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven